Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Konec izredne - fantastične sezone

Janez Javoršek GRS

Danes (zaradi spleta vseh sort dogodkov, bi to rajši mesec prej) sem se - kje drugje kot na "poletno preverjenem" Kölnbreinspitze zahvalil v nebo in zaključil sezono. Glede na naše temperature precejšnja eksotika, da se po manj kot dveh urah vožnje z avtom še lahko oddrsa na turo s smučmi in se kljub vsemu še zelo dobro smuča.
Presenetljivo očitno mrzla noč nad Malto je sneg utrdila do skorajda "betona". Z vso opremo sem mu bil kos, a mraz, nekaj vetra in sneg, ki ni in ni hotel odpustiti, sta me vseeno presenetila. Po dveh urah čakanja je bil zgornji del še vedno zelo trd, osrednji precej boljši, a še vseeno "tresavica" spodaj pa super razmere ob spremljavi potokov, ki oglušujoče ropotajo.... malo se jih vidi, večinoma pa so nekje spodaj....!
Smuči nad jezom v vseh smereh ni videti prav dosti več, kdor zna početi še kaj drugega, ga takšna količina snega in pogled na koledar ne vlečeta več na smuko. Še bolj me zato navdušuje pripovedovanje Romana, ki je skorajda 40 let smučal vsak mesec v letu! Noro, in počel je še vse kaj drugega.....(in potem se podobni kot jaz hvalimo, da radi smučamo)

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipPm9JEz2ckarcztTtbJVZY1KUfpDUqa-rYqe2d0mGSa_GPlnUWgKnIwDgpfiMS09Q?key=TjdFdURBU3o3bEtpTWVFZmQ5ZklNUk1hMnFYYnh3

Zadnja sprememba: 29.06.2019 ob 20:34

Povej naprej:

Poglej si še

Iskanje snega v Argentini

Iskanje snega v Argentini

Andi | Las Lenas
Mišo Jenčič
Še se da - Kölnbreinspitze

Še se da - Kölnbreinspitze

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Kölnbreinspitze
Jakob Kovač

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...