Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

ko zataji tehnika nekaj sto korakov pred ciljem

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.200 m

Včeraj z Markom in Milojko proti Kaninu. Zgornje parkirišče kot v mestu duhov, alpincev nikjer, par turašev pogleduje v smeri Gilbertija in išče zasneženo traso, kjer bo potrebno čimmanj nositi....midva izbereva desni krak in po petih minutah sva na umetnem še neurejenem snegu. Tako bo očitno še kaj nekaj dni, saj padavin, ki bi to dejstvo spremenile ni na vidiku.
Pri Gilbertiju (1850m) je bilo novega povsem suheha snega deset centimetrov, kar presenetljivo ga tudi na Škrbini pod Prestreljenikom ni bilo nič več, mogoče kak cm.
Nasplošno je snega malo, a s pomočjo marljivih Italijanov se zelo lepo smuča do Gilbertija, nižje je podlaga trda (beton), zato je količina novega pršiča premajhna da bi se prašilo do ust, v resnici se le do kolen.....
Ker se očitno policaji lepijo name, še zgodba, ki bo mogoče komu prav prišla; pod Prevalo se pri nama ustavita italijanska policaja in nama v zelo prijaznem pogovoru razložita, da je potrebno ves čas vzpona hoditi vsaj 4 metre izven urejenega smučišča, da sedaj ko spodnji del (pod Gilbertijem) ne obratuje dovolijo vzpenjanje, kasneje, ko pa bo obratovalo pa tega ne bodo več dovolili (prejšnja leta si se lahko vzpenjal ob levem robu kjer ni bilo možno iti ven iz urejenega dela), nekako sta ob pomanjkanju smučarjev imela veliko časa....a še enkrat ponovim, bila sta izredno prijazna. Nekako mi je pojasneval, da na vseh italijanskih smučiščih precej zaostrujejo stvari okoli tega.

  • Špika na drugi strani doline

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipN8MDNqKbYqtmiNSCF6tSLd-mws7EGWBfJaiLn3JlLFt4K1Vy16N3zbRKXkTTlolw?key=eEZxc0p6d3g5bTJkQWpCUWdyX2QxVm93SmRzdHp3

Zadnja sprememba: 18.09.2022 ob 09:02

Povej naprej:

Poglej si še

Že samo zimska idila je bila (skorajda) dovolj

Že samo zimska idila je bila (skorajda) dovolj

Krške Alpe | Osojščica
Janez Javoršek GRS
Kanin uber Alles

Kanin uber Alles

Julijske Alpe | Prestreljeniško okno
Matej Mejovšek

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...