Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Kjer se začne nebo in je sneg še povsem svež

Primož Jerončič

Zaradi slabo delujočega kavnega avtomata štartamo kakšno minuto kasneje, kot smo načrtovali in ko prispemo na parkirišče v Waldu je stvar že hudo polna. Jure zapelje do vrha "za obrnit" in ravno tam se je našel še en parking direktno na pole positionu :) Začuda prav veliko slovenskih tablic ni bilo, je pa zato špura do Muhreralma že lepo utrjena. Prvi cil je bil Aignerhohe, vendar si na koncu doline premislimo in z malo ovinka potegnemo špuro po povsem nedotaknjenem snegu in končamo visoko pod zgornjimi stenami Rettenwanda... no bolj zahodnega dela le-tega, ki pa na zemljevidih nima imena. Ko na smučeh ne gre več višje, romajo psi v nahrbnitek, mi pa po ogromni flanki s perfektnim snegom potegnemo prvih pet linij proti dolini.
No ne čisto proti dolini, saj se na ravnini kakšnih 500 višincev nižje ustavimo in odločimo da je dan prelep in se spravimo še proti Schoplfingu, kjer pa se pod ogromno vehto in ob orkanskem vetru obrnemo, ter odvijugamo najprej proti Muhreralmu in nato naprej proti avtu, ki nas čaka, na sedaj že pol praznem parkirišču, v Waldu.
Glede na količino snega južno od Walda (Weisseck, Grobnitzen...), ter glede na skoraj neobsteječo človeško zasedbo v hribih nad Muhreralmom, mi nekako ni jasno, od kje vsi avtomobili na parkirišču, razen, če se je vsak od tistih recimo dvajsetih, ki smo jih srečali ali videli pripeljal z dvema :)
Ampak zares se ne pritožujem nad pomanjkanjem človeških bitij v hribih. Je le lepše prvi vleči linije po nepopisanem snegu, pa čeprav se prvi spust začne šele ob 12:00 :)

Zadnja sprememba: 23.02.2019 ob 20:36

Povej naprej:

Poglej si še

Vordere Geiselspitze (Gesselkopf) 2974m

Vordere Geiselspitze (Gesselkopf) 2974m

Visoke Ture, skupina Goldberg | Vorderer Geiselkopf
Andrej Terčelj
Še enkrat na Poliških Špikih

Še enkrat na Poliških Špikih

Julijske Alpe | Špik nad Nosom (vzhodni vrh) | Z vrha na jug
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...