Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Hochalmspitze - kraljica užitkov polna/ z ocvirkom

Janez Javoršek GRS

Razplet novozapadlega snega v hribih na začetku tedna je imel iz naših logov veliko informacij, a severneje v Avstriji precej manj. Do polovice tedna so vsi "furali" pršič, izpod Kriške stene so vriskali, da je odmevalo, a potem se zgodi Planica in z njo velik del gorenjske zabasan s plehom. Razlog več, da se včeraj (sobota) z Milojko odpeljeva v Malto. Milojka prvič letos s kolesom, jaz na KRALJICO Visokih tur.
Izhodišče ima (še) dovolj snega, v primerjavo z lani pa neverjetno manj, tako so približno videti tudi pobočja nad dolino. Vzhodna in južna so gola skorajda do 1500 metrov, na severnih, severno vzhodnih in severno zahodnih je slika popolnoma drugačna in za turne smučarje navdušujoča.
Z Mitjo sva bila v pogovorih cel teden, ker ni mogel z mano sem seveda imel oči "za oba" in precej dobro" dojel" razmere na Hochalmspitzeju in tudi drugje...ker vikend ima dva dni!!
Snega na ledeniku in višje je manj kot bi si najbrž marsikdo želel, a smučanja to ne ovira prav nič. Zaradi suheha ozračja je sneg ves teden ostal suh in kakopak...pršič. Zapadlo ga je zgoraj tja do trideset cm, in je zato smučanje fenomenalno.
Za dopolnitev izredne ture sem z rame pred vrhom odsmučal direktno čez strmo stopnjo na ledenik, naredil v tristo višincih "par" vriskajočih zavojev, zapel še enkrat smuči in zgaral na sosednji nekaj metrov nižji Großelendkopf in iz njega odsmučal več kot kilometer višincev noro dobrega pršiča. Vzpona je bilo tako dobrih 2500 višinskih metrov in prav toliko spusta, saj se prismuča do avta.

Zvečer se slišiva z Mitjo in nedeljska tura je bila zelo hitro dogovorjena!

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipMJgGOKUiAgZOkCjPo4rwLkhiTqCBLEiSX9UVl-YzuhofMIqE_Ij2hgJ-2asmbB0w?key=UVU4MU04ZGczajRmY1lZN3pKMkNVc2x2WnB4NGd3

Zadnja sprememba: 04.12.2019 ob 13:37

Povej naprej:

Poglej si še

Rodica z Vogla in nazaj

Rodica z Vogla in nazaj

Julijske Alpe | Rodica | Proti planini Suha
Franci Pogačar
Turno-smučarski krog

Turno-smučarski krog

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Weißeck
Bojan Ambrožič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...