Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Greh pod Stolom. Juhuhu!

Marijana & Marko
Karavanke | Stol | Čez Z vesine v Široko rižo

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 2.250 m

Tudi danes popoldanska. Na "sosednjem" portalu so reklamirali, da bo Široka riža Stola še vredna greha. Na zgornjem parkirišču (1150 m) ni več sledu o snegu, na plazu nad cesto malo bele revščine nad morjem kamenja, tudi pogled navzgor je kazal precej žalostno podobo. A je pogled varal, v resnici je bilo potem za smuko še za stopnjo slabše.

Marijana je precej skeptična do Juhuhu! objav, zato je s seboj vzela čisto ta stare kamnolomke. Meni se zdijo entuziasti prav posrečeni - še malo turnosmučarskih izkušenj, pa bodo tudi razmere za naprej bolje napovedali. Vseeno škoda, da sem vzel navadne kamnolomke in ne čisto ta starih ...

Zaključila sva na vrhu Široke riže (2100- m), saj je meglen pogled naprej obetal nadaljnjo porcijo hude revščine s snegom. Pri smučanju mi je uspelo narediti vsega sedem in pol brezskrbnih zavojev, ostalo je bilo vse vijuganje ob in nad kamenjem, kjer se je do kamnite podlago tudi večkrat predrlo. Na 1550 m te grozljivke moje smuči niso mogle več trpeti, Marijana pa je do ceste (1350 m) poflikala še več kot polovico in izjavila, da se njenim smučem kamenje ni zdelo tako zelo grozno. Malo je bila začudena nad zvezdico za razmere, a manj se na Snežaku ne da izbrati.

Juhuhu! Marijana & Marko

Da ne bo zamere, bi poudarila, da je vse zapisano v hecu ;)

Več informacij

http://razmere.turni-klub-gora.si/RazmereVsebina.php?Obv=14437

Zadnja sprememba: 12.05.2019 ob 00:14

Povej naprej:

Poglej si še

Turistična atrakcija

Turistična atrakcija

Julijske Alpe | Velika Mojstrovka | Vzhodne vesine
Marijana & Marko
Preštamfana Mojstrovka

Preštamfana Mojstrovka

Julijske Alpe | Velika Mojstrovka | Vzhodne vesine
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...