Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Gmajne pod Obertauernom

Simon Erjavec

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

Zjutraj naju je v Twengu pričakalo 25cm novega, težkega snega, ki nama je popestril vožnjo nazaj do glavne ceste od koder sva spala. Zaradi moče spodaj sva se odločila, da se zapeljeva višje proti Obertauernu, kjer je padal suh sneg in se naparkirala na izhodišču za Grosse Kesselspitze. V teh hostah sem zadnjič smučal že sam in bil zelo, zelo navdušen nad strmino in redkostjo gozda, kar je ravno tisto, kar iščemo.
Vzpon po gozdni cesti do jase, potem pa levo proti Mitterecku, kjer sva zaključila na zgornji jasi in odmučala prvo furo. Sneg vrhunski, ampak v spodnjem delu že bolj vlažen, vendar prebavljivo.
Vzpon ponoviva in se usmeriva proti planšariji, potem pa na bližnji kucelj nad njo (v višini Mitterecka). Najprej ob robu gozda, kjer je bil sneg najboljši, potem pa v strmo gmajno in proti avtu. V celem dnevu sva srečala 3 smučarje, pa še te so smučali nazaj po cesti.

Za pazit je na začetku vzpona, kjer so nad cesto 3 flanke. Tam so bile tudi plazovine južnega snega, verjetno od četrtka ali petka.

Nadaljevala sva proti Mauterndorfu in nato prespala na Fanningbergu.

Podrobnosti o aktivnosti

https://www.strava.com/activities/2122305134

Zadnja sprememba: 05.02.2019 ob 13:06

Povej naprej:

Poglej si še

Sprehod po smučišču

Sprehod po smučišču

Nizke Ture (AT) | Fanningberg
Simon Erjavec
Katschberg za ogrevanje

Katschberg za ogrevanje

Nizke Ture (AT) | Katschberg
Simon Erjavec

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...