Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Če za vogalom ne bo boljš - gremo dol

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.300 m

Ravno tako se je zgodilo.
Ideja je bila Romatespitz ali pa do koče Hagener Hütte. Izhodišče pri Stocker Hütte je lepo zasneženo, taxi ne vozi, s svojim avtom se naprej ne da, ker je cesta urejena za sankanje. Višje, ko pogledamo iz gozda pa se je začela kalvarija. Močan severni veter smo imeli direktno v obraz. Vzpon proti Hagener Hütte smo takoj odmislili, saj je bilo preveč vetra in graben pod kočo je zelo izpostavljen kložastim plazovom (ko smo višje smo videli spontano sprožene).
Vzpon v smeri Romatespitze nam je dal vetra. Dobesedno. Eno urno nažiganje v obraz smo zaključili pri Peterbauer Hütte (2040m). Od koče se vidi celotno pobočje proti vrhu in pogled je bil "nikakav". Trije obrnejo nekaj višje kot mi, očitno danes Romatespitze ni dovolil obiska. Kar je bilo videno, je veter po zadnjem sneženju pred dvema dnevoma raztural "na polno"
Smuka po trdem napihanem snegu sploh ne slaba, so pa prehodi med kopnimi in tudi ledenimi grebeni ponekod ozki za širino smuči. Področje potrebuje meter snega, ki bi padal brez vetra. Spodaj smo zavili v smeri koče Jamnig. Cesta do izhodišča je bila fenomenalna, še bolj pa odtajanje ob kaminu v koči Stocker Hütte.
Slike spodaj ne potrebujejo komentarja.

Zadnja sprememba: 22.01.2023 ob 20:46

Povej naprej:

Poglej si še

Danke, Kozjak!

Danke, Kozjak!

Karavanke | Kozjak
Marijana & Marko
siva, a sladka

siva, a sladka

Karavanke | Ptičji vrh
Miha Debevc

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...